Koronavirus Tema21

Corona stengt.

• 17. april 2020

Hei alle sammen! Stovner Hundeklubb har holdt stengt alle sine fasiliteter for trening av hund pga Corona helt siden 5.mars. Styret har mottatt forslag på hvordan vi kan tilrettelegge treningen med strengt smittevern og styret har vurdert forslag ang tilrettelegging, samt gått igjennom hvilke muligheter vi har for å åpne noe opp for trening igjen på Stovner Hundeklubbs fasiliteter. Det er kun uteområdene det her vil være snakk om, hallen må være stengt.
Forbudet fra helsedirektoratet som startet 12. mars gjelder foreløpig tom 15. juni, men med unntak. Vi ser at noen klubber, kommersielle aktører og skoler åpner for noe aktivitet. I form av bilder som har ligget på nettet har vi også observert hvor vanskelig det kan være å opprettholde påbud om smittevern i form av avstand, og grupper på maks 5 personer.
En annen faktor, som jobber imot oss i denne saken, er at vi er en stor klubb med mange flotte og aktive utøvere i mange grener. Det byr på store utfordringer å få tilrettelagt trening for alle sammen samtidig som smittevernreglene til myndighetene opprettholdes.
Krav er f.eks. at det skal jobbes i små grupper, maks 5 stykker og at det skal holdes minst 2 meters avstand, samt at utstyr som brukes i treningen ikke kan deles. Det vil her legges stort ansvar på instruktører /treningsansvarlige kontra smittevernrutiner.
Barnehager og de nedre trinnene på skolen vil foreta en åpning den 20. og hhv 27. april og vi i styret sammen med resten av Norge, vil følge spent med på hvordan dette vil gi utslag på Corona-smitten.
Styret har foreløpig derfor kommet frem til, at det tidligere vedtak om å holde trening i Stovner Hundeklubb stengt, opprettholdes.
Vi håper og ønsker at vi gradvis kan komme tilbake til en litt mer åpen hverdag, men inntil da, ta vare på hverandre og følg myndighetenes smittevernregler.
Det er veldig viktig at klubbens medlemmer følger FHI og NKK sine anbefalinger i tiden fremover. Vi krysser fingrene for en bedre tid fremover for klubben og deres treningsvillige medlemmer.