4 November  Rallystevne i hallen på Kløfta

Rally stevne på Kløfta 4-11-2018

Meld på her: https://www.nkk.no/terminliste-prover/category1269.html

Aktivitetsdag på Hvaltjern 9-9-2018

Dette skal bli en sosial dag med trening, påfyll av ny kunnskap og my moro.
LP/RL komiteen håper vi får møte mange av dere denne dagen.
Pris:  300kr. Dette går til foredrag om skadeforebygging og teambuilding.
Betal til kontonr=1503 06 26750.

Ta med:

• mat og drikke
  • 2 små gaver til pakkefelt

Se mer informasjon lenger ned.

Meld på her:

• Velkommen
  • Vi trener på momenter i små grupper og hjelper hverandre
    • For eksempel: felles, fri ved fot, apportering, lek og kontakt etc
  • Skadeforebygging i teori og praksis med Signe Lund Kleppe
  • Pakke felt
  • VM 2018, erfaringer med å være med i et mesterskap
  • Teambuilding

Trening LP/RL

Med så mange dyktige utøvere i klubben kan vi alle hjelpe hverandre til å bli enda dyktigere hundeførere.

Vi trener i grupper og hjelper hverandre.

Signe Lund Kleppe

Signe er internasjonalt sertifisert i veterinær kiropraktikk siden 2005 og har tatt en rekke videregående kurs innen fagfeltet. NMBU sertifisert terapeut i fysioterapi og rehabilitering av smådyr.
Aktiv agility utøver i klubben vår.

VM 2018

Stovner HK hadde med 4 utøvere i VM LP 2018. Kristin N Hauger vil fortelle litt om forberedelser, turen til VM og spørsmål kan stilles.

Norge tok sølv i LP VM 2018

Teambuliding

Kan vi kalle det lek? Ta på godejoggesko å bli med på moroa.
Finn: hauger helse & trening på FB og se en liten intro. OBS: dette blir ingen PT treningsøkt.

Treningstider

Du kan trene rally på alle tider der det står Fritrening alle grener samt der det står LP/BRUKS i kalenderen.
Merk: Du kan kun trene på enkeltøvelser/momenter når det er fritrening, det er ikke anledning til å sette opp baner disse dagene.
Rallygruppa har halve hallen til disposisjon søndager fra 09.00-12.00 og tirsdager fra 2000 til 2200.
Da kan det settes opp bane(r) slik at man kan trene mot konkurranser.
Se oversikt over treningstider i hallen her.

OBS: Det kan bli endring på treningstidene enkelte treningsdager når det er andre arrangementer i hallen. Følg derfor med på hjemmesiden og på Facebooksiden til klubben.

Vi håper å se deg på trening!

Rally

Rally er en ny hundesport i Norge som ble offisiell i 2013. Rally er en kombinasjon av lydighetsøvelser, agility og freestyle.  Sporten er bygget på glede, samspill og gode holdninger. Kommunikasjon mellom hund og eier er viktig og fører har lov til å rose og småprate til hunden underveis i konkurransen og både gi både kommando og tegn når hunden skal utføre en øvelse. Det som ikke er ønskelig/lov er å korrigere hunden underveis i banen.

Det konkurreres i fire klasser. Alle starter i klasse 1 og går med kobbel på gjennom banen. Banen består av 15-22 skilt og man bruker 2-3 minutter på den. Hvert skilt i banen forteller hvilken øvelse som skal utføres maks en halvmeter fra skiltet. Som i agility er banen ukjent og ny for hver konkurranse. Alle får 10 minutter til å gjøre seg kjent med banen før start.

Lineføring, fri ved foten, sitt, dekk, stå og innkalling er viktige momenter. Mer morsomme øvelser for hunden er å snurre og gå sikk-sakk mellom førers føtter. Det finnes vendinger i all slags variasjoner, utsending til kjegle, hinder, lengdehopp, tunnel og slalåm.  Det brukes agilityhinder men høyden/lengden som hundene skal hoppe er betydelig lavere enn i agility. Dette sammen med at man kan hjelpe hundene med både kommando og tegn uten å få poengtrekk og at tiden man er i banen er kort, gjør at rally er en sport som egner seg for alle hunderaser og blandinger.  Alle starter med 200 poeng og man blir så trukket poeng etter hvert dersom man gjør noe feil. Gjør man større feil disker man.

Terskelen for å få opprykk i de laveste klassene er oppnåelig for de fleste og variasjonen av raser som nå konkurrerer i eliteklasse om å bli champion er stor! Interessen for sporten har vært eksplosjonsartet. Mange hunder får nå en mer meningsfull hverdag når de får lov å trene på alle de ulike momentene som finnes i rallylydighet. Som i lydighet fører treningen til god kontakt mellom deg og hunden din og en hund som gjør det eieren ber den om er en fryd å leve sammen med.

Høres dette spennende ut, kontakt oss.