Trening

Trene bruks med oss?

En ting er sikkert, i bruks er man stort sett avhengige av andre for å trene. Dette gjelder spesielt i grenen rundering, men også de andre grenene har man behov for å trene sammen med andre. Ikke bare er det nyttig, men det er også hyggelig å kunne gjøre noe sammen.

Mange av våre medlemmer trener sammen utenom de organiserte gruppene og er du interessert i å bli kjent med oss så møt gjerne opp på våre fellestreninger i lydighet som går på onsdager på Hvaltjern stadion på sommeren (Fra kl. 17.30) eller meld deg på en treningsgruppe eller et kurs for å komme i kontakt med oss.
Våre organiserte tilbud er også åpne for ikke-medlemmer, tanken bak dette er at det skal være mulig å teste våre tilbud uten å melde seg inn i klubben. I tillegg vet vi at det sitter mye kompetanse ute også i andre klubber og ved å åpne våre treningsgrupper vil vi også få tilført ny kompetanse som vil komme oss alle til gode.

Vi håper imidlertid på mange flere medlemmer, og det vil også lønne seg økonomisk å melde seg inn i klubben dersom man velger å delta på flere av av våre organiserte treninger. Ved overtegning på tilbudene vil klubbens medlemmer bli prioritert. Scroll ned på siden for å se vårt tilbud.

Kurs
Organiserte treningsgrupper
Feltkonkurranser (uoffisielle)
Fellestreninger brukslydiget (onsdager)
Stevner
Treningssamlinger

Kurs

Vi arrangerer kurs regelmessig. Kursene er åpne for klubbens medlemmer og ikke-medlemmer.  Aktuelle kurs nå er sporkurs 16.-17. oktober med Øyvind Jensen og sporkurs 30.-31. august med Chatrine Johansen

Les mer om våre aktuelle kurs og meld deg på ved å trykke på knappen under.

Treningsgrupper

Vi har treningsgrupper som ledes av instruktør. Treningene er åpne for klubbens medlemmer og ikke-medlemmer. Treningene gjennomføres vanligvis en gang i uken, og er en super mulighet til å få trent regelmessig og samtidig få veiledning fra instruktør. I en treningsgruppe må alle deltagere bidra og hjelpe hverandre. For å kunne delta på treningsgruppene må man ha innsikt i øvelsen, f.eks. deltatt i kurs.

Det er begrenset kapasitet i treningsgruppene og ved fulltegning prioriteres medlemmer som bidrar inn i klubben. Plasser fordeles etter at påmeldingsfristen er ute. Vi tar forbehold om evt. endringer av instruktører.  Les om treningsgruppene våre og meld deg på ved å trykke på knappen under.

Aktuelle treningsgrupper og påmelding til treningsgrupper

Følgende treningsgrupper har oppstart i løpet av august 2021

FeltsøkRunderingSpor

Fellestreninger i brukslydighet

Fra vår til snøen kommer har vi fellestreninger i brukslydighet på Hvaltjern Stadion i Fetsund hver onsdag. På fellestreningene er det en treningsansvarlig, hvis oppgave er å sette ut utstyr (hopphinder, apporter) og sørge for at det blir lagt tilrette for fellesdekker. Vi har vanligvis en felles dekk med skudd og en fellesdekk uten skudd.

Da det er noen som ikke ønsker å være med på fellesdekk i skudd og kanskje også har hunder som reagerer på skudd har vi valgt å gjennomføre felledekk med skudd først (gjennomføres kl. 17.30), slik at de som ikke ønsker å være med på dette, kan komme etter kl. 17.45, vi har da avsluttet fellesdekk med skudd. Vi deler imidlertid stadion med skigruppa i Fet IL og det må påregnes at det vil bli skyting fra skiskyternes bane også når vi trener. Lyden av disse skuddene er imidlertid lavere enn hva vi benytter når vi skyter i bruks (9 mm).

Til Hvalstjern Skistadion fra Lillestrøm: Kjør riksvei 22 i retning Bjørkelangen. I krysset mellom riksvei 22 og riksvei 170 tar du riksvei 170 og kjører ca. 2 km før du tar av til høyre skiltet Hvaltjern skistadion. Hold så til venstre, kjør under en bro og ta til høyre ved oppslagstavlen. Avstanden fra Lillestrøm stasjon til avkjøringen mot Hvalstjern skistadion er ca. 12 km.

Treningssamlinger

Vi arrangerer vanligvis treningssamlinger årlig. Våre treningssamlinger er åpne for alle bruksinteresserte og vi organiserer grupper for trening. Høy sosial faktor er viktig for oss. Vi sender ut invitasjon til våre treningssamlinger gjennom vår FaceBook gruppe Stovner Hundeklubb – BRUKS.

Vi tilbyr treningsgrupper både i spor og rundering og hjelper hverandre. Det er også anledning til lydighetstrening og felt for de som ønsker. Høy sosial faktor er en selvfølge hos oss.

Vi planlegger en treningssamling på Finnskogen 3.-5. september og denne vil bli lagt ut i vår Facebook gruppe for påmelding.

Stovner Hundeklubb – BRUKS på FaceBook

Stevner

For å få arrangert våre stevner er vi avhengige at medlemmene bidrar på gjennomføringen.
Det å være med å arrangere stevner vil gi deg verdifull innsikt i hvordan brukskonkurranser gjennomføres, og vil være en fordel for deg når du skal starte selv.

Vi gir full opplæring i forkant, og alle som hjelper til skal være komfortable med oppgavene de har på stevnet.
Kan du bidra på en eller flere av våre planlagte stevner, send en e-post til bhk@stovnerhundeklubb.no