Rallylydighet

Kommende aktiviteter

Intro-/grunnkurs i Rally!

Helgen 8.-9. Februar 2020 skal Anette B. Nordby ha into-/grunnkurs i rallylydighet for de som er interessert, og vil snuse litt på denne sporten. Hunden må ha grunnleggende lydighet, som sitt, dekk og kunne følge fører. Høres det spennende ut! Meld på da vel👇🏼😁

Påmelding:

https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=298889&hash=9C3B409BE3BF51AF5AE8931E1164B90C&fbclid=IwAR0MWg921hYNVIQszHdmBpGXYLpFLpZo196rEFg8wvkzb0jlqnZewGe_XpU#init

[vc_column width=»1/6″][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_btn title=»Påmelding» color=»primary» link=»url:%23|title:P%C3%A5melding||» el_class=»popmake-pamelding-til-kurs»][/vc_column]

Treningstider

Du kan trene rally på alle tider der det står Fritrening alle grener samt der det står LP/BRUKS i kalenderen.
Merk: Du kan kun trene på enkeltøvelser/momenter når det er fritrening, det er ikke anledning til å sette opp baner disse dagene.
Rallygruppa har halve hallen til disposisjon søndager fra 09.00-12.00 og tirsdager fra 2000 til 2200.
Da kan det settes opp bane(r) slik at man kan trene mot konkurranser.
Se oversikt over treningstider i hallen her.

OBS: Det kan bli endring på treningstidene enkelte treningsdager når det er andre arrangementer i hallen. Følg derfor med på hjemmesiden og på Facebooksiden til klubben.

Vi håper å se deg på trening!

Dugnad

Det er et stort dugnads behov i klubben vår.

– hjelp på fellestreninger
– hjelp på div aktiviteter som arrangeres av LP
– hjelp på stevner som arrangeres
– hjelp på messer som Dogs4All

Opptjening av dugnadspoeng

Hva brukes dugnadspoeng til?

Kurs: medlemmer med flest dugnadspoeng som melder seg på kurs blir prioritert.

Det vil bli arrangert aktivitter (for eks aktivitetsdag, kurs, fellestrening) for medlemmer som har bidratt med dugnad.

Rally

Rally er en ny hundesport i Norge som ble offisiell i 2013. Rally er en kombinasjon av lydighetsøvelser, agility og freestyle.  Sporten er bygget på glede, samspill og gode holdninger. Kommunikasjon mellom hund og eier er viktig og fører har lov til å rose og småprate til hunden underveis i konkurransen og både gi både kommando og tegn når hunden skal utføre en øvelse. Det som ikke er ønskelig/lov er å korrigere hunden underveis i banen.

Det konkurreres i fire klasser. Alle starter i klasse 1 og går med kobbel på gjennom banen. Banen består av 15-22 skilt og man bruker 2-3 minutter på den. Hvert skilt i banen forteller hvilken øvelse som skal utføres maks en halvmeter fra skiltet. Som i agility er banen ukjent og ny for hver konkurranse. Alle får 10 minutter til å gjøre seg kjent med banen før start.

Lineføring, fri ved foten, sitt, dekk, stå og innkalling er viktige momenter. Mer morsomme øvelser for hunden er å snurre og gå sikk-sakk mellom førers føtter. Det finnes vendinger i all slags variasjoner, utsending til kjegle, hinder, lengdehopp, tunnel og slalåm.  Det brukes agilityhinder men høyden/lengden som hundene skal hoppe er betydelig lavere enn i agility. Dette sammen med at man kan hjelpe hundene med både kommando og tegn uten å få poengtrekk og at tiden man er i banen er kort, gjør at rally er en sport som egner seg for alle hunderaser og blandinger.  Alle starter med 200 poeng og man blir så trukket poeng etter hvert dersom man gjør noe feil. Gjør man større feil disker man.

Terskelen for å få opprykk i de laveste klassene er oppnåelig for de fleste og variasjonen av raser som nå konkurrerer i eliteklasse om å bli champion er stor! Interessen for sporten har vært eksplosjonsartet. Mange hunder får nå en mer meningsfull hverdag når de får lov å trene på alle de ulike momentene som finnes i rallylydighet. Som i lydighet fører treningen til god kontakt mellom deg og hunden din og en hund som gjør det eieren ber den om er en fryd å leve sammen med.

Høres dette spennende ut, kontakt oss.